۱۳۹۹/۰۹/۰۵
هر روز پاسخ به سوال كرونایی
پاسخ به سوالات پر تکرار کرونایی

۱- ویروس کرونا چیست؟

پاسخ :  ویروس های کرونا خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند حیوانات و انسان ها را بیمار کنند . تعداد زیادی از ویروس های کرونا که تاکنون ساخته شده اند ، موجب ابتلا به طیفی از عفونت های دستگاه تنفسی در انسانها می شوند . که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه ( مرس - MIERS ) و سندروم تفسی حاد سارس - SARS ) متغیر هستند ، ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کروید -۱۹ است.

🔴۲- اولین و مهمترین علامت ابتلا به بیماری کرونا چیست ؟

پاسخ : این بیماری عمدتا با لرز، بدن درد ، گلودرد و سرفه ی خشک با یا بدون تب بروز می یابد . تعدادی از بیماران نیز علائمی مانند اسهال ، درد شکم ، سردرد ، تعریق ، گرفتگی بینی و ابریزش بینی دارند . همچنین در برخی از بیماران فقط تب و خستگی خفیف ( غیره ) بروز پیدا می کند . بیمارانی که این بیماری در آنها شدت می یابند ، دچار مشکل تنفسی و تنگی نفس می شوند . لازم به ذکر است در برخی از بیماران ممکن است از دست دادن حس بویایی و چشایی اتفاق افتاده که پس از یک تا دو هفته بهبود یابد.

۳- هنگام بروز علائم ، مراجعه زود رس به پزشک چه اهمیتی دارد؟

پاسخ : تشخیص سریعتر بیماری باعث می شود که هر فرد مبتلا کمتر باعث انتقال آن در جامعه شود و همچنین توجه بیشتر به علائم هشدار و شروع سریعتر درمان شانس بهبودی را افزایش دهد . باید توجه داشت که در شرایط همه گیری یک ویروس ، میبایست اولین شک ابتلا به همان ویروس باشند.

۴- چه علائمی را در ارتباط با بیماری کووید ۱۹ باید جدی گرفت ؟
هنگام بروز هر نوع علائم تنفسی حتی علائم مشابه حساسیت فصلی و سرماخوردگی ساده مانند آبریزش بینی ، گلودرد ، عطسه ، سرفه و ... تا زمان تمام شدن همه گیری ، اولین شک باید کووید ۱۹ باشد .

۵- اگر تب نداشته باشیم کرونا نداریم ؟

تب یکی از اصلی ترین علائم کروید -۱۹ است اما همان طور که بارها محققان هشدار دادند امکان درگیری با این بیماری به شکل بدون علامت وجود دارد ، پس افراد می توانند تب نداشته باشند اما به کروناویروس مبتلا شوند .

۶- علائم بالینی کرونا در پوست چیست ؟

مهمترین علائم کرونا در پوست ضایعاتی شبیه به کهیر ، بیماری های ویروسی و آبله مرغان است . وجود تب در افراد مهم است ؛ یعنی اگر فردی به مراکز درمانی مراجعه کند و دارای تب باشد و علائم پوستی داشته باشد ، باید به کرونا فکر کند . اگر فرد تب نداشته باشد اما علائم پوستی داشته باشد شاید خیلی مهم نبوده و مربوط به کرونا نیست.

۷.  درچه افرادی باید احتياطات ( فاصله ، ماسک و .. ) را در نظر گرفت؟

پاسخ : با توجه به وجود دوره کمون ۲ تا ۱۴ روزه و قابلیت انتقال ویروس در این دوران و حتی پس از آن می بایست مراودات اجتماعی کاهش یافته و نسبت به همه افراد استفاده از ماسک و سایر توصیه های احتیاطی و بهداشتی در نظر گرفته شود

۸.  کرونا در چه شرایطی خطر آسیب جدی و مرگ دارد؟

پاسخ :  با توجه به شرايط بدنی متفاوت در افراد مختلف ، می تواند از علایم یک سرماخوردگی ساده تا علائم شدید و خطر مرگ را برای همه افراد و طیف های سنی در بر داشته باشد. این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن ها تدریجی است . همچنین میزان ورود اولیه ویروس به بدن تاثیر بسزایی در شدت علائم دارد . همین امر اهمیت زدن ماسک و رعایت اصول پیشگیرانه را در جهت کاهش مرگ و میر می رساند.
 برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکند . به هر حال در سالمندان ، افرادی که بیماری های زمینه ای مثل فشار خون بالا ، دیابت ، بیماریهای قلبی ، نقص ایمنی ، سابقه بدخیمی ، BMI بالا و ... دارند . احتمال وخامت بیماری بیشتر است.

۹.   چه کسانی به کرونا مبتلا نمی شوند؟

پاسخ : هیچ فردی از پیش در برابر بیماری کرونا (کووید_ ۱۹ ) مصون نیست . بر خلاف تصور عموم ، احتمال ابتلا به این بیماری در کودکان نیز وجود دارد اما در اغلب موارد علائم بیماری در کودکان خفیف است عوارض جدی این بیماری عمدتا در افراد مسن و یا افراد با سابقه بیماری های زمینه ای می تواند بروزکند.

۱۰. کووید -۱۹ چگونه منتقل می شود؟

پاسخ :  این بیماری می تواند از طریق قطره هایی که با سرفه یا بازدم از دهان و بینی فرد مبتلا به کووید -۱۹ به اطراف پخش می شود ، به دیگران نیز سرایت کند .
این قطره ها بر وسایل و سطوح اطراف فرد بیمار پخش می شود سپس سایر افراد با دست زدن به این وسایل با سطوح آلوده و لمس چشم ها، دهان و بینی ، به کووید - ۱۹ مبتلا می شوند . به همین دلیل ، مهم است که همه افراد فاصله یک تا یک و نیم متر را با دیگران حفظ نمایند.

۱۱. آیا ویروسی که عامل ابتلا به کووید ۱۹ است از طریق هوا منتقل می شود؟

پاسخ:  تا امروز مطالعات نشان داده اند که روش اصلی انتقال ویروس عامل کوويد ۱۹ ، از طریق تماس با قطره های تنفسی است و نه از طریق هوا

۱۲. آیا کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری ، به دیگران منتقل می شود؟

پاسخ :  راه اصلی انتشار این بیماری ، از طریق قطره های تنفسی است که با سرفه های فرد مبتلا در محیط پخش می شود احتمال ابتلا به کووید۱۹ از طریق تماس با فردی که هیچ علائمی ندارد ، کم است ، البته بسیاری از مبتلایان به کووید -۱۹ ، به ویژه در مراحل ابتدایی بیماری ، علائم خفیف دارند . به هر حال توصیه به رعایت نکات بهداشتی در برخورد با همه افراد جامعه توصیه می گردد .