چهارشنبه, 7 آبان 1399
     ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
آموزش و پیشگیری از کرونا
از بیمار كرونایی در منزل چگونه مراقبت كنیم ؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز :تا حد امکان برای بیماران از سرویس بهداشتی مجزایی استفاده شود. در صورت عدم امکان، پس از هر بار استفاده بیمار، سرویس بهداشتی با محلول هیپوکلریت 1% ضد عفونی شود.

صغری طاهر هریکندیی عضو هیات علمی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد مراقبت از بیماران کرونایی در منزل گفت :

الف: کدام دسته از بیماران با تست مثبت کووید-19 را میتوان در منزل تحت مراقبت قرار داد؟

افراد بدون علامت و همچنین افراد مبتلا به نوع خفیف یا متوسط (COVID-19)، در صورتی که زیر 60 سال باشند، سیگاری نبوده، چاق نباشند و بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت شیرین، بیماری های مزمن ریوی، سرطان، مشکلات کلیوی و نقص در سیستم ایمنی نداشته باشند در صورت تایید پزشک چنانچه به طور مناسب قرنطینه و از دیگران جدا شوند می توانند در خانه تحت مراقبت قرار گیرند. بنابراین لازم است تیم بهداشتی درمانی در ابتدا  مواردی همچون علائم بیمار، عوامل خطرساز و سابقه پزشکی بیمار را بطور کامل بررسی کنند. همچنین محل زندگی و مراقبین بیمار را مورد ارزیابی قرار دهند تا مشخص شود محل زندگی بیمار و اعضای خانواده برای مراقبت در منزل مناسب هستند.

اعضای خانواده نیز باید توانایی تبعیت از توصیه های بهداشتی مانند شستشوی دست، بهداشت تنفسی و تمیز کردن محیط را داشته باشند.،  بیمار را  به نحو صحیح قرنطینه کنند و در خانه از هیچ فضایی بصورت مشترک با بیمار استفاده نکنند. خانواده و مراقب بیمار باید به درستی آموزش دیده و علائمی که نشان دهنده وخامت بیماری هستند (مانند دشواری تنفس، درد قفسه سینه، گیجی یا ناتوانی در بیدار شدن، عدم قطع تب بعد از 5 روز، تشدید سرفه ها، کبودی صورت و لبها) را بشناسند و در صورت بروز این علائم با شماره های 115 و 4030 تماس بگیرند.

ب. در صورت مراقبت از فرد مبتلا به ( COVID-19) در منزل، جهت پیشگیری از ابتلای سایر اعضای خانواده چه مواردی را باید رعایت کرد؟

در صورت رعایت موارد زیر می توان از انتقال COVID-19 به سایر افراد در خانه جلوگیری کرد:

• فرد بیمار باید در یک اتاق جداگانه بماند. اگر این امکان وجود ندارد ، حداقل 1 متر از او فاصله داشته باشید.
  • در اتاق بیمار تهویه مناسب برقرار شود تا هوای اتاق عوض شود. برای این کار باید پنجره ها و یک درب را باز کرد.
  • بیمار در صورت تنها بودن در اتاق، نیاز به استفاده از ماسک ندارد ولی در صورت زندگی با اعضای خانواده و استفاده مشترک از برخی فضاهای خانه، باید تا حد امکان از ماسک استفاده کند و بطور کامل جلوی دهان و بینی را بپوشاند.
  • فرد بیمار نباید هیچگونه ملاقاتی داشته باشد.
  • در صورت امکان، تعداد مراقبان بیمار را به یک نفر که هیچ گونه بیماری زمینه ای و عامل خطرساز ندارد محدود کنید.
  • فرد مراقب و اعضای خانواده  نیز زمانی که با بیمار در یک اتاق قرار می گیرند باید  ماسک بزنند، به صورت و  ماسک خود دست نزنند و  پس از خارج شدن از اتاق ماسک را در کیسه زباله انداخته در آن را ببندند و بعد از آن دست های خود را بشویند.
  • فرد بیمار باید لیوان، ظرف، وسایل غذاخوری، حوله و ملحفه اختصاصی داشته باشد و بطور مشترک با دیگران استفاده نکند. لازم است که وسایل مورد استفاده بیمار به دقت با آب و صابون شسته شوند.
  • تا حد امکان برای بیماران از سرویس بهداشتی مجزایی استفاده شود. در صورت عدم امکان، پس از هر بار استفاده بیمار، سرویس بهداشتی با محلول هیپوکلریت 1% ضد عفونی شود.
  • در صورت اختصاصی بودن سرویس بهداشتی، شستشو و ضدعفونی سطوح با محلول هیپوکلریت 1% باید حداقل بطور روزانه انجام گیرد.
  • سطوح لمس شده توسط فرد بیمار باید حداقل روزانه تمیز و ضد عفونی شود.
  • همه افراد خانه باید مرتباً دست خود را با آب و صابون بشویند ، به ویژه:
  1. بعد از سرفه یا عطسه
  2. قبل و بعد از تهیه غذا
  3. قبل از غذا خوردن
  4. بعد از استفاده از توالت
  5. قبل و بعد از مراقبت از فرد بیمار
  6. وقتی دستها به وضوح کثیف هستند
  • هنگام سرفه و عطسه باید جلوی بینی و دهان با یک دستمال پوشانده شود و بلافاصله پس از استفاده دور ریخته شود. در صورت عدم دسترسی به دستمال، فرد باید با آرنج خم شده جلوی دهان و بینی را بپوشاند.
  •  در کیسه های زباله ای که زباله های بیمار در آن ریخته می شود باید کاملا بسته شده و سپس دفع شود.

ج. فرد مبتلا به (COVID-19) تا چه مدت باید در منزل تحت قرنطینه قرار بگیرد؟

افراد مبتلا به COVID-19 که در منزل تحت مراقبت قرار می گیرند، باید تا زمانی که دیگر قادر به انتقال ویروس به دیگران نباشند، در قرنطینه بمانند:

• افراد بدون علائم باید حداقل 10 روز پس از مثبت شدن آزمایش در قرنطینه بمانند.
  • بهترین زمان خروج از قرنطینه در افراد دارای علائم، ۱۴ روز بعد از شروع اولین علامت است؛ مشروط بر اینکه در سه روز آخر بیمار تب و علائم تنفسی نداشته باشند.