1398/3/19 يكشنبه
760 تیم ایستگاهی ثابت و سیار طرح بسیج ملی فشار خون در البرز فعال شده اند
در اجرای طرح ملی و پیوستن کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران - واحد البرز به کمپین کنترل فشار خون مطرح شد

دکتر علی جمال محمدی روز یکشنبه در حاشیه اجرای طرح بسیج ملی فشار خون در ایرنا مرکز البرز، افزود: به همین منظور پایگاه‌های ثابت در مراکز بهداشتی درمانی، خانه‌های سلامت، پایگاه‌های بهداشت و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی فعال هستند.

«در استان البرز ۱۹ بیمارستان دولتی و خصوصی وجود دارد.»

وی اظهار داشت: همچنین پایگاه‌های سیار در دل درمانگاه‌ها، مطب تعدادی از پزشکان عمومی و متخصص، پایگاه‌های بسیج و مساجد و تعدادی از میادین و مصلاها فعال هستند.

وی گفت: در این طرح نظام پرستاری استان البرز نیز مشارکت دارد که با نوبت بندی ۷۵۰ نفر از پرستاران و دانشجویان پرستاری و مامایی داوطلب، نیروی انسانی طرح بسیج ملی فشار خون را در پایگاه‌های سیار تأمین می‌کند ضمن اینکه تأمین دستگاه‌های فشار خون را نیز بر عهده دارند.

جمال محمدی افزود: طرح بسیج ملی فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه سالجاری در ۲ مرحله آغاز شده که مرحله اول از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۱۷ خرداد ماه بوده که مرحله آماده سازی، تیم بندی و اطلاع رسانی بوده و مرحله دوم در قالب فاز عملیاتی از ۱۷ خردادماه تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد.

رئیس بسیج جامعه پزشکی البرز اظهار داشت: این طرح با هدف ارتقای سطح آگاهی آحاد مردم به اجرا درآمده ضمن اینکه امیدواریم این طرح محرکی برای هموطنان باشد تا به سلامت خود بیشتر اهمیت دهند.

وی یکی از مهمترین عوامل افزایش فشار خون در جامعه را استرس‌های شغلی عنوان کرد و گفت: آمار دیالیزی‌ها روز به روز در حال افزایش است که یکی از دلایل آن فشارخون بالا و دیابت می‌باشد.

رئیس بسیج جامعه پزشکی استان البرز ادامه داد: بر اساس دستور وزیر بهداشت ودرمان پس از اجرای این طرح وارد مراحل بعدی همچون بررسی دیابت، سالمندی و … می‌شویم.

وی افزود: این طرح برای تمام افراد بالای ۳۰ سال و همچنین زنان باردار و بیماران کلیوی بدون محدودیت سنی انجام می‌شود.

جمال محمدی بیان داشت: پیش بینی می‌شود در اجرای این طرح در استان البرز حدود ۶۰۰ هزار نفر مورد غربالگری قرار گیرند که ممکن است حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر مبتلا به فشار خون باشند.

وی به اجرای دقیق این طرح اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح یک نظام ارجاع برای درجه بندی افراد وجود دارد که همزمان با سنجش فشار خون، ضمن ثبت میزان فشار خون و مشخصات افراد، پیامکی به فرد مورد نظر در خصوص اعلام وضعیت سلامت شخص ارسال می‌شود.

وی افزود: در این طرح افرادی به افرای که فشار خون بالای ماکزیمم ۱۲ داشته باشند پیامکی ارسال می‌شود که طی مدت زمان ۴ تا ۶ هفته برای سنجش مجدد به مراکز سلامت مراجعه کنند و افرادی که فشار خون بالای ۱۶ داشته باشند پیامکی با این مضمون ارسال می‌شود که در اولین فرصت به پزشک مرتبط یا مرکز قلب مراجعه کنند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی استان البرز اضافه کرد: همچنین به افرادی که فشار خون ۲۰ داشته باشند گفته می‌شود که همین الان به پزشک متخصص و یا مرکز قلب مراجعه کرده و در صورتیکه فشار خون فرد مورد نظر بالاتر از ۲۰ باشند، فرد را نگه داشته و به اورژانس اطلاع می‌دهند که مراجعه و این فرد را به مرکز قلب ارجاع دهند.

وی گفت: در حوزه سلامت سطح آگاهی دهندگان خدمت و گیرندگان خدمت متفاوت است و گیرندگان خدمت به دنبال گرفتن سلامت نیستند زیرا آن را کاری لوکس می‌دانند و تا سلامتی آنها به خطر نیافتد به دنبال گرفتن آن نیستند.

در این بازدید فشار خون خبرنگاران مرکز ایرنای در استان البرز مورد سنجش قرار گرفت.