1397/12/20 دوشنبه
معاون وزیر بهداشت: سرانه خدمات بهداشت و درمان در سال آینده ۷ درصد کاهش یافت
معاون وزیر بهداشت گفت: در سال ۹۱ کشوری که عادت داشت ۳ تا ۷ درصد هر ساله خدمات بهداشت و درمان را افزایش دهد در حال حاضر این سرانه ۷ درصد کاهش داشته است.

به گزارش وب دا-  ایرج حریرچی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز که در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی البرز از  لحاظ رشد و امکانات بهداشتی در 5 سال اخیر در حوزه درمان و آموزش پیشرفت زیادی داشته که البته هنوز برای مردم استان  البرز این امکانات شایسته نیست.

وی با اشاره به اینکه وضعیت اقتصادی فعلی سخت بوده و مشکلات در این دوره بسیار زیاد است و تجربه نشان می‌دهد در چنین وضعیتی قدرت خرید کاهش می‌یابد، افزود: این چنین مشکلاتی سبب کاهش استفاده از خدمات سلامت در کشور می‌شود.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در سال 91 کشوری که عادت داشت 3 تا 7 درصد هر ساله خدمات بهداشت و درمان را افزایش دهد در حال حاضر این سرانه 7 درصد کاهش داشته است، گفت: در حال حاضر 35 درصد مراجعات ما بدون نسخه یا با نسخه قبلی است.

حریرچی با بیان اینکه ما باید در تمام هزینه‌های خود به فکر محرومین باشیم، عنوان  کرد: استان البرز باید با  برنامه‌ریزی پیش رود و از این به بعد باید 95 درصد مریض‌های استان در خود استان مداوا و درمان شوند.

وی ادامه داد: درصد زیادی از زایمان‌های این استان در تهران انجام می‌شود که اصلا درست نیست و باید در خود استان انجام شود.

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به محرومیت های درمانی استان البرز تا پیش از سال 92 گفت: با حمایت این وزارتخانه اکنون تعداد تخت های بیمارستانی البرز 2 برابر ظرفیت های سال 92 است .

وی بیان داشت: به دنبال بازدید های میدانی مسئولان وزارت بهداشت و درمان از وضعیت درمانی استان البرز، اقدام لازم برای توسعه و تجهیز بیمارستان های این استان به عمل آمد.
معاون وزیر بهداشت گفت: اکنون کیفیت امکانات و تجهیزات بیمارستانی استان البرز با پیش از سال 92 قابل مقایسه نیست و تحولی شگرف در این بخش حاصل شده است .
وی تاکید کرد که پیگیری های دکتر حمید درفشی رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی البرز برای دریافت امکانات ستودنی است و باید قدردان خدمات وی باشیم .
حریرچی اظهار داشت: شاخص خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی استان البرز بهبود یافته و شاهد تحول اساسی در این بخش هستیم هر چند که تا وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد.
وی گفت: امروز وضعیت اقتصادی کشور در شرایط خاصی قرار دارد و دشمنان تحریم هایی سختی برما تحمیل کرده اند که سبب فشار به اقشار مختلف جامعه شده و خدمات دهی به مردم در این وضعیت امری خطیر است .
معاون وزیر بهداشت دربخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 35 درصد مراجعه به داروخانه ها بدون نسخه و تجویز پزشکی است ، افزود: این رویه خطرناکی است که باید آن را مدیریت کرد.
این مسئول خاطر نشان کرد: در تمام هزینه ها باید محرومان را در نظر بگیریم، هیچ کاری در حوزه سلامت نباید کرد مگر اینکه فقرا از آن بهره مند شوند.
وی تاکید کرد که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز باید عهد ببندند که دربازه زمانی معقول بیش از 95 درصد بیماران در استان درمان شوند و هیچ یک از بیماران به تهران برای ادامه درمان انتقال نیابد.
در این آئین از خدمات دکتر حمید درفشی تجلیل و دکتر حسین کریم به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز معرفی شد.
استان البرز 17 بیمارستان دولتی با 2 هزار و 100 تخت بستری دولتی دارد.
در مجموع این استان دارای سه هزار و 130 تخت بستری دولتی و غیر دولتی است.