1397/12/15 چهارشنبه
از نیمه اسفند تا ۲۰ فروردین
طرح نظارت نوروزی گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز اجرا می شود/ آغاز طرح بهداشت 190 در استان البرز از 15 اسفند ماه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: طرح نظارت نوروزی گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از ۱۵ اسفندماه آغاز شده و تا ۲۰ فروردین ماه سال آینده ادامه دارد.

دکتر داوود مقیمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، در مانور سلامت نوروزی سال ۹۸ گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی استان البرز که امروز با حضور مسئولین استانی در پردیس دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، از آغاز طرح نظارت نوروزی از ۱۵ اسفند ماه سال جاری خبر داد و بیان کرد: پایان این طرح ۱۵ فروردین ماه تعیین شده بود اما با توجه به آغاز موج دوم سفرها از ۱۵ تا ۲۰ فروردین ماه، در طول این مدت، نظارت های ما از ساعت ۸ صبح الی ۲۴ انجام شده و از ساعت ۲۴ الی ۸ صبح نیز به صورت آنکال ادامه دارد.

وی در تشریح اهداف کلی برنامه گفت: کنترل بهداشت آب و مواد غذایی به منظور پیشگیری از اپیدمی بیماری های واگیردار، کنترل نمک و روغن با دستگاه های شوری سنج، نظارت بر بهداشت محیط مراکز و اماکن عمومی، محل های اسکان مسافرین و اماکن تفریحی از جمله عمده ترین اهداف هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اظهار داشت: گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی البرز دارای پنج شبکه بهداشت و درمان، هفت مرکز بهداشت شهرستان، ۱۶۹ نیروی بهداشت محیط در قالب ۳۰ نیروی ستادی، هفت کارشناس آزمایشگاه و ۱۳۲ بازرس بهداشت است.

مقیمی افزود: ۵۰ دستگاه وسیله نقلیه، ۱۶۶ اکیپ نظارتی روزانه، ۱۰ اکیپ نظارتی در روزهای تعطیل، ۶ واحد آزمایشگاه آب و فاضلاب و ۹ دستگاه رطوبت سنج نیز وجود دارد. از دیگر امکانات و تجهیزات گروه بهداشت محیط می توان به ۶۱ دستگاه سنجش روغن، ۱۹۹ دستگاه شوری سنج، ۱۶۱ دستگاه ترمومتر جهت کنترل حرارت یخچال و فریزر، ۸۱ دستگاه PH سنج، ۳۴ دستگاه سنجش بار میکروبی و چهار دستگاه کدورت سنج دیجیتال اشاره کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در خصوص نقاط قوت این گروه در ۵ سال اخیر، اظهار داشت: مقامات عالی استان در طی این مدت همکاری ویژه ای در خصوص تشکیل اکیپ های مشترک، بازدید و نظارت بر مواد غذایی قابل عرضه، اماکن عمومی و گردشگری و نیز در اختیار قراردادن فضای مناسب جهت نصب بنرها و بیلبوردهای علوم پزشکی البرز با گروه بهداشت محیط داشتند.

مقیمی بیان کرد: از دیگر نقاط قوت دانشگاه علوم پزشکی می توان تشکیل کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی، کارگروه سلامت و امنیت غذایی، پسماند، کنترل آلودگی هوا، آرد و نان و کمیته های تخصصی، تشکیل شعبات ویژه در مراجع قضایی و برگزاری گشت های مشترک با سازمان های نظارتی و قضایی را نام برد.

وی در تشریح انتظارات درون بخشی و برون بخشی گفت: فعال بودن آزمایشگاه های معاونت غذا و دارو جهت پاسخگویی به نمونه های ارسال شده، اعلام لیست کشیک ها توسط مراجع قضایی و نیروی انتظامی، اطلاع رسانی محل های غیر رسمی اسکان نوروزی مسافرین به گروه بهداشت محیط، اعلام محل نمایشگاه های برگزار شده از سوی سازمان ها و اطلاع رسانی کشیک های آب و فاضلاب از جمله انتظارات گروه بهداشت محیط هستند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، نظارت ها بر مراکز حساس از جمله اماکن بین راهی، مهمانسراها، هتل ها، مسافرخانه ها، بازارهای هفتگی و روزانه و مراکز تولید مواد غذایی توجه ویژه همکاران بهداشت محیط را می طلبد.

مقیمی افزود: نظارت بر بهداشت مواد غذایی نیز با هدف جلوگیری از فروش موارد بالقوه خطرناک و فاقد بسته بندی و مجوز بهداشتی صورت می گیرد.