• 1402/12/15 - 15:32
  • - تعداد بازدید: 178
  • - تعداد بازدیدکننده: 171
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع برگزار شد

صبح امروز و با حضور وزیر بهداشت، وزرا و نمایندگانی از کشورها و سازمان های بین المللی، نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع آغاز شد.

به گزارش وبدا، دکتر تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در پیامی تصویری به این همایش ضمن تقدیر از کشورمان به دلیل برگزاری این رویداد، توجه به پوشش همگانی سلامت را مهم و یکی از اولویت های اصلی آن سازمان دانست و گفت: توصیه می کنیم که تمرکز نظام های سلامت و از جمله ایران بر پرسنل بهداشتی و تقویت نظام ارجاع بیشتر شود.

وی اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از سوی کشورمان را فرصت بسیار مناسبی برای ارائه خدمات مطلوب و پیشگیری محور به مردم ارزیابی و عنوان کرد: درخواست داریم که دولت جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به حمایت از سلامت باشد همچنین ابزارها و امکانات سازمان جهانی بهداشت برای تقویت حوزه بهداشت و سلامت در اختیار همه کشورها از جمله ایران است.

دکتر حنان بلخی، رییس دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در پیام تصویری به این همایش، ضمن تقدیر از تلاش های دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به حمایت از حوزه سلامت و نیز برگزاری این کنگره، تاکید کرد: از جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنیم که خدمات بهداشتی مردم محور و در دسترس را ارائه می کند. دوران همه گیری کرونا نشان داد که همه ما برای ارتقای تاب آوری نظام های سلامت، باید رویکرد مشترک داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برنامه های مهم و اساسی برای ارتقای پوشش همگانی سلامت دارد، افزود: تعهد سیاسی دولت ها نسبت به حمایت از سلامت هم مهم است و از سوی دیگر نیاز است تجارب کشورها برای ارتقای خدمات و شاخص های سلامت، اشتراک گذاری شود.

در این همایش ۵ پنل تخصصی با موضوعات مختلف از جمله ادغام آموزش، تقویت نظام شبکه، مردمی سازی نظام سلامت، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و سلامت الکترونیک با حضور متخصصان و صاحبنظران داخلی و خارجی برگزار می شود.

ارائه تجارب اجرای برنامه ملی سلامت در سطح کشور و برپایی نمایشگاه دستاوردهای حوزه سلامت کشورمان از دیگر بخش های این همایش دو روزه است.

گفتنی است در مراسم افتتاحیه این همایش، جمعی از سفرای کشورهای خارجی، تمامی معاونان و مدیران وزارت بهداشت، روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و سازمان های وابسته وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.

دبیر علمی همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد

ارائه بیش از ۶۰ سخنرانی در ۵ پنل تخصصی در همایش بین المللی سلامت/ هدف ما ارتقای پوشش همگانی سلامت است

دکتر حسین فرشیدی در افتتاحیه این همایش که با حضور وزیر بهداشت کشورمان، وزرای بهداشت و نمایندگانی از کشورهای مختلف، صبح امروز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت نیازمند همکاری و هماهنگی درون و برون بخشی و استفاده از نیروهای موثر بر سلامت است، گفت: هدف اصلی و کلی ما در نظام سلامت، ارتقای پوشش همگانی سلامت، کاهش هزینه های مردم برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش دسترسی عموم جامعه به این خدمات است.


وی مهمترین شرط ارتقای پوشش همگانی سلامت را تعهد دولت ها دانست و گفت: خوشبختانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و وزیر بهداشت بزرگترین پشتیبان های ما برای اجرای برنامه ها و حمایت از سلامت هستند.


معاون وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه مناسب کشورمان در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در پوشش همگانی سلامت، خاطرنشان کرد: قطعا در وزارت بهداشت به این وضعیت مناسب کشورمان قانع نیستم و هدف ما ارتقای پوشش همگانی سلامت در کشورمان است.


دکتر فرشیدی از ادغام آموزش در نظام بهداشتی و درمانی و همچنین ایجاد و تقویت ساختار شبکه بهداشت در کشورمان به عنوان عوامل موثر بر ارتقای پوشش همگانی سلامت یاد کرد و گفت: خوشبختانه در ۴۵ سال گذشته شاهد ارتقای شاخص های مهم سلامت از جمله کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان، افزایش امید به زندگی، دسترسی به آب سالم آشامیدنی و خدمات درمانی در ایران هستیم.


وی به اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از ابتدای امسال در کشورمان اشاره و تاکید کرد: در این طرح، عمده ترین اهداف ما، افزایش دسترسی به خدمات حوزه سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم و کاهش نسبت جمعیت به مراقبان سلامت به یک هزار و ۵۰۰ نفر است. این طرح از ۹ ماه پیش در کشور آغاز شده و در حال حاضر در ۱۹۵ شهرستان کشور با پوشش جمعیت ۲۷ میلیون نفر در حال اجراست.


معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تقدیر از حمایت های دولت از حوزه سلامت، بر ضرورت استفاده از تکنولوژی های روز با استفاده از ابزارهای الکترونیک، تقویت خودمراقبتی و هوش مصنوعی در ارائه خدمات سلامت تاکید کرد.


وی خاطرنشان کرد: پویش ملی سلامت مورد استقبال بیش از ۴۶ میلیون نفر از مردم کشورمان قرار گرفت که در بررسی این طرح، ضرورت تقویت خدمات بهداشتی و مراقبتی در شهرهای بزرگ و کلانشهرها مشخص شد.

  • گروه خبری : اخبار,رویداد ها
  • کد خبر : 324510
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید