۱۳۹۹/۰۸/۰۷
به مناسبت هفته ی پدافند غیر عامل
تنها راه مقابله با كرونا تاب آوری و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است
مدیر اورژانس پیش بیمارستانی: موج سوم کرونا به مراتب خطرناک تر از دو موج گذشته است / سامانه تلفنی 4030 پاسخگوی سوالات کرونایی مردم

دکتر مهرداد بابایی با اشاره به ششم آبان ماه  که به نام پدافند زیستی، مرزبانی زیستی و ارتقاء دفاع بیو لوژیک در هفته پدافند غیر عامل نام گذاری شده است اظهار داشت : مدیریت کرونا در مجموعه پدافند غیر عامل و پدافند زیستی در ابتدای همه گیری ویروس کرونا با تشکیل کارگروه ها و کمیته ها ی مختلف پدافند غیرعامل که رییس کارگروه و کمیته پدافند زیستی مجموعه دانشگاه علوم پزشگی ریاست دانشگاه است را در استانداری شروع کردیم.

وی افزود : از همان روزهای اول برای مقابله با کرونا طبق دستورالعمل های مربوط به پدافند غیر عامل تا به امروز،  31 کمیته برگزار شده است.

دکتربابایی ادامه داد :  هنوز داروی ضد ویروسی قطعی برای این بیماری اعلام نشده و روشهای درمانی و تشخیصی که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا استفاده می شود  ، ما نیز استفاده می کنیم و همکاران ما همگام با کشورهای دنیا در حال پیشرفت در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری ، تشخیص زود هنگام بیماری و کاهش نسبت مرگ و میر بیماری به نسبت تعداد افراد مبتلا نسبت به روزهای اول همه گیری پیشرفت زیادی داشته اند.

مدیر اورژانس پیش بیمارستانی استان  وضعیت فعلی استان را قرمز اعلام کرد و افزود در موج سوم کرونا با توجه به شرایط محیطی ، فصل پاییز که بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و انفلوانزا بیشتر میشود  و عدم رعایت دستور العمل های بهداشتی  باعث شده است موج سوم نسبت به دو موج قبلی تعداد بیماران مبتلا و به تبع آن تعداد مرگ و میرها افزایش یابد. در حال حاضر  830 بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند  در صورتی که حداکثر بیماران بستری در موج اول 504 نفر و در موج دوم 654 نفر بوده است.

دکتربابایی تاکید کرد  دستورالعمل هایی   که برای پیشگیری از ویروس کرونا رعایت می کنیم مطمئنأ در پیشگیری از ابتلای به بیماری آنفلوانزا نیز موثر است اما اصلی ترین نگرانی این است که اگر عفونت هم زمان این دو ویروس اتفاق بیافتد نمی دانیم چه اتفاقی می افتد چون تا به حال تجربه هم زمانی این دو ویروس را نداشته ایم.

وی افزود :  سامانه تلفنی 4030 شبانه روزی پاسخ گوی سوالات مردم در ضمینه بیماری کرونا می باشد و مراکز بهداشت درمان سرپایی کرونا از ساعت  8 صبح تا 10 شب آماده ی پذیرش مراجعان با علائم کرونا می باشند و به  صورت سرپایی معاینه و تجویز دارو انجام شده در صورت نیاز تست تشخیصی نیز انجام می شود و اگر بیماری بد حال  باشد به بیمارستان ارجاع خواهد شد.

دکتر بابایی در پایان گفت با توجه به اینکه این بیماری بسیار جدی است  و هر روزه ابعاد جدیدی از این بیماری بروز میکند با تأکید بر بالا بردن آستانه تاب آوری که از اصول اولیه پدافند غیر عامل است گفت تنها راه مقابله با این ویروس رعایت مردم و همراهی مردم است که بتوانیم این ویروس را شکست دهیم .